ידועה ומפורסמת שיטתם של כ"ק אדמו"ר הזקן ובנו כ"ק אדמו"ר האמצעי, שעודדו והמריצו את אחב"י ברוסיה להתפרנס מעבודת אדמה. גם רבינו הצמח צדק המשיך בקו זה, ואף נקט בצעד אופרטיבי כאשר רכש מכספו שטח נרחב סמוך לבברויסק, באחוזת שצעדרין, עם חלקות קרקע הראויות לעיבוד, ושלח משפחות מחסידיו שישתכנו במקום, יתפרנסו מיגיע עמלם בכבוד תוך כדי יצירת אווירה חסידית שורשית וחיי קהילה תוססים.
היה זה למעשה "כפר חב"ד" ראשון מסוגו, דהיינו הכפר החקלאי החסידי הראשון בהיסטוריה החב"דית, שנוסד ע"י הרבי עצמו.
לפנינו תיאור חי אודות המקום, שפורסם עוד בימי חייו של הצמח צדק, בעיתון "הכרמל" (ראה אור בי"ד אדר ראשון, בשנת תרכ"ב, בעמוד 247).
זהו יומן מסע של "תושב באברויסק", עובר אורח שכעדותו "שם עיר שצעדרין לא שמעתי בלתי היום", "ותכלה נפשי לדעת איכותה ומהותה".
בלשון מליצית ושפה ברורה, מביא הכותב את התרשמותו העמוקה – מהמקום, "אמרתי: מה טוב ומה נעים המקום הזה"; מיושביו "עובדי אדמה אנחנו... אסף אותנו אדונינו הרב הגאון ר' מענדעל לובאוויצער", מהליכותיהם ומאורח חייהם.
בימי כ"ק אדמו"ר הרש"ב הוקם במקום סניף של ישיבת תומכי תמימים.
לפרק א', לפרק ב', לפרק ג', לפרק ד', לפרק ה'
ובמיוחד לכיתות ט' שלומדים את היסטוריית חבד בעיון רב..
ולכמה מאמרים וסיפורים שנכתבו שם שייכים ל"סיפורים על גלגלים" ושייך יותר למאמרי ר' יהושע מונדשיין שי'. ולא לסיפור על ימי החסידים שעברו.
כבר בא העת שכותבי תולדות ימי חב"ד, יפסיקו להראות "הבקיעות" שלהם בספרים אלו, שכל מטרתם היה לעשות חוזק מאנשים יראה אלקים ובפרט צה"חסידיזים" וכל הקשור לעניני היהדות.
בהכרמל [אם אינו טועה] יש כמה דברים על כ"ק הצ"צ וגם על הסתלקותו.
וגם בחוברת "הלבנון" מהשנים הללו נמצאים כמה דברים על חב"ד רוב הכותבים היו מנגדים לחסידות הכללית ובפרט לחסידי חב"ד.
[אם כן השאלה למה אני קראתי החוברת הללו, - התירוץ - חקרתי בתולדות החסידות הרבה שנים, וגם עכשיו, ולא ציינתי אף פעם אחת לחוברות אלו שהם מקור לעובדה או למעשה].